Monday, 18 June 2018

PRINCIP ZELENE GRADNJE

 

zeleno

Dosledno svojoj poslovnoj politici, ENERGOPROJEKT je u realizaciji ovog projekta posebnu pažnju posvetio ekologiji.

 

Kompleks je planiran u svemu poštujući principe zelene gradnje:

 

  • zdravo životno okruženje
  • manja potrošnja energije
  • dugotrajnost
  • efikasnost (projekta, gradnje, upotrebe)
 

U koncipiranju kompleksa, pored očuvanja vizura na reku, osnovno načelo kojim smo se vodili bilo je očuvanje kvaliteta pozicije sa ekološkog aspekta, kao što su provetrenost, osunčanost i drugi.

 

Parkiranje je obezbeđeno u podzemnim garažama u koje se ulazi direktno sa pristupne saobraćajnice, čime je isključen saobraćaj između objekata i time eliminsana buka i zagađenje u zoni stanovanja.

 

U projektu prostornog uređenja kompleksa, poseban akcenat je dat ozelenjavanju i obezbeđenju što više zelenila oko i između zgrada, uključujući i sadnju bogatih drvoreda.

 

Primenom savremenih tehničkih rešenja i kvalitetnih materijala, postignuti su zahtevani standardi u pogledu termičke izolovanosti i očuvanja energije kako između objekata i spoljnog okruženja tako i između samih stanova.

 

Posebno ističemo projektovani fasadni “sendvič-zid” ukupne debljine 46 cm (giter blok 19cm- kamena vune 12cm- puna opeka 12cm- fasadni malter) kao izuzetan kvalitet u pogledu očuvanja energije i trajnosti.

 

Omogućena je regulacija grejanja u stanovima termoventilima i time kontrola potrošnje toplotne energije od strane korisnika.

 szgs logo  

ENERGOPROJEKT

član saveta zelene gradnje

 

 

PRODAJA

  Poslovna zgrada Energoprojekt  
  Bulevar Mihaila Pupina 12  
  11070 Novi Beograd  
  Srbija  
     
  +381 11 220 3444                   
   

                       

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.